Integritetspolicy

Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: https://www.sollefteaguiderna.se.

SollefteåGuiderna värnar om din personliga integritet, vilket innebär att vi alltid samlar in och hanterar personuppgifter ansvarsfullt och med din integritet i åtanke.

Här har vi sammanställt information som berör din integritet när du besöker vår hemsida. Genom att handla i vår webbutik, godkänner du nedanstående integritetspolicy.

SollefteåGuiderna är ansvarig för de personuppgifter som du anförtror webbbutiken och ansvarar för dina personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddsbestämmelser. 

Om vi t.ex. ska börja behandla dina personuppgifter för nya syften eller samla in fler uppgifter kommer du att få information om detta från oss. Den senaste versionen av informationen finns alltid publicerad här.

Vilka personuppgifter samlar vi in och varför samlar vi in dem?

De uppgifter vi behandlar om dig är namn, adress, e-postadress, mobilnummer, köphistorik, kundsegment, produktval, på vår webbplats, kundnummer, ordernummer,  och din kommunikation med oss. Vi samlar in personuppgifter direkt från dig när du genomför ett köp med oss.

Vi använder dina personuppgifter för att hantera ditt köp i vår webbshop, d.v.s. för att behandla dina beställningar, returer och reklamationer. Vi använder också dina personuppgifter för att skicka dig meddelanden om leveransstatus och för att hantera dina betalningar.

Vi använder dina personuppgifter för att hantera förfrågningar från dig t.ex. via e-post och sociala medier. Vi använder dina personuppgifter för att hantera garantiärenden och klagomål rörande produkter. Vi använder också dina personuppgifter för att bekräfta att du är 18 år, vilket krävs för att handla i vår webbshop.

Vi använder dina personuppgifter för att bekräfta din adress med externa partner.

Vi vidarebefordrar, säljer eller byter aldrig dina data för marknadsföringsändamål eller andra ändamål till tredje part.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Hur länge behåller vi dina uppgifter?

Dina personuppgifter sparas aldrig längre än vad som är tillåtet enligt gällande lagstiftning.

För vår bokföring sparas personuppgifterna innevarande år plus sju år. För övriga rättsliga förpliktelser sparas personuppgifterna så länge detta krävs enligt gällande lagstiftning.

Vilka rättigheter du har över dina data

Du har rätt att få en kopia på alla dina personuppgifter. Du har också rätt att få felaktiga och ofullständiga personuppgifter om dig själv rättade.

I vissa fall har du rätt att få dina personuppgifter raderade, t.ex. om det saknas laglig grund för behandlingen eller vi inte längre behöver personuppgifterna.