Köp-villkor och ångerrätt

  1. Om SollefteåGuiderna (org.nummer: 559267-8816)

Företaget har sitt säte i Sollefteå. Företagets postadress är Linjevägen 31 E.

Önskar du att komma i kontakt med oss, skicka ett mail till info@sollefteaguiderna.se med ditt ärende och dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

  1. Beställning

När du slutfört din bokning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkter, pris, fakturerings- och leveransadress.

Är något fel i orderbekräftelsen ska du omedelbart kontakta oss via e-post till info@sollefteaguiderna.se.

  1. Leverans

Alla produkter hämtas ut på Storgatan 42 88130 Sollefteå om inte annat kommit överens om.

  1. Priser

Alla priser i butiken anges i SEK och alla priser är inklusive 25% moms.

Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset.

  1. Ångerrätt Privatkunder och Företag

Privat kund: Fri avbokning fram till 48 timmar innan aktivitetens starttid. Avbokning eller minskning av deltagare mindre än 48 timmar innan aktiviteten start, debiteras med 50%. Vid konstaterat postitivt Covidsvar debiteras ingen kostnad mot uppvisande av intyg.

Företag/ Gruppbokningar (över 10 000kr) Avbokning av hela arrangemanget debiteras enligt följande:
60-30 dagar innan 25% av totalbelopp
29-15 dagar innan 50% av totalbelopp
14-0 dagar innan 100% av totalbelopp

Minskning av antal deltagare
30-15 dagar innan 40% av totalbelopp
14-0 dagar innan 100% av totalbelopp

Inställd aktivitet
SollefteåGuiderna förbehåller sig rätten att ställa in aktiviteten om inte minimiantalet på 3 deltagare uppnås. SollefteåGuiderna förbehåller sig rätten att ställa in eller avbryta aktiviteten om en säkerhetsrisk uppkommer, exempelvis ogynnsamma väderförhållanden. SollefteåGuiderna förbehåller sig rätten att bestämma när det är ogynnsamma förhållanden för aktiviteten. Om en aktivitet ställs in erbjuds gästen ombokning av aktivitet.

5.1 Vid nyttjande av din ångerrätt: 

Du måste meddela att du ångrar dig. Meddelandet ska skickas till oss info@sollefteaguiderna.se. I ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, bokningsnummer samt vilka varor som returneringen gäller framgå klart och tydligt.

Du har rätt att ångra ditt köp i 14 dagar (enl. distansavtalslagen)
För mer information om den lagstiftade ångerrätten, se här.

  1. Reklamation och klagomål

Vi besiktigar alla produkter innan dessa lämnas ut till dig. Skulle produkten ändå vara skadad när du tar emot den har du såklart rätt till att byta produkt mot en ny eller få pengarna tillbaka.

  1. Produktinformation

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbplats. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt.

  1. Nyhetsbrev

Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevsleverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte.
Vi använder MailChimp för utskick av nyhetsbrev.

  1. Ändringar till de Allmänna Villkoren

Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.

  1. Tvist och lagval

I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se. För boende i ett annat EU-land än Sverige kan man lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, se http://ec.europa.eu/consumers/odr

Vid eventuell tvist följer vi beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.

Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag.