Mountainbike

Mountainbike, cykla på någon av de många leder eller stigar kring Sollefteå

Det finns mängder av leder och stigar att upptäcka i och omkring Sollefteå. Oavsett om Ni provar de nya cykellederna på Hallstaberget eller ger Er iväg på en längre tur mot någon av våra andra berg i området garanterar vi att det blir en grym upplevelse. Vi har cyklar som passar alla. Välj hardtails, heldämpade eller eldriven mountainbike.

Vilken cykel ska jag välja?

Hardtail-cyklarna är framdämpade och erbjuder inte samma flexibilitet som de heldämpade modellerna, men de framdämpade kan hyras till ett lägre pris. Vi hyr även ut Treks populära e-mountainbikes som är helt fantastisk för långturer och äventyr i varierad terräng.

CYCKELGUIDNING

Boka din mountainbike-upplevelse. Välj det alternativ som passar dig och ditt sällskap bäst

ENKLA FAMILJETUREN

Cykling på leder som är framkomliga för hela familjen, där det kommer att finnas ett och annat utmanande hinder på vägen. 

2 timmar (inklusive fikatid)

Familjepris 850 kr

Självklart så anpassar vi turen utefter barnens och familjens nivå.

BLÅ

Grusvägar och stigar där lederna är för de flesta med lite cykelerfarenhet och där vi passerar tekniska områden för balans och teknikträning på cykel. Lite tips och trix helt enkelt.  Såklart blir det höjdmetrar men som belöning för dessa kommer vi till fantastiska utkiksställen.

RÖD

Stigar och grusvägar för Er som har mer cykelerfarenhet. Här blir utmaningen bland annat hela eller delar av det berömda ”Hallstatestet” där i stort sett alla kända svenska längdskidstjärnor, som exempelvis Frida Karlsson, nuvarande rekordhållare av Hallstatestet, Ebba Andersson och trefaldiga vasaloppsvinnaren Jörgen Brink har gått på rött hela vägen.

2 timmarstur, guidad tur. 500kr per person, minst 3 personer. 

4 timmarstur guidad tur. 850kr per person, minst 3 personer.

Läs om våra andra aktiviteter:

Paddleboard

Glamping

Trailturer

Sollefteå 5 peaks

Vandringspaket

Evenemang