Sommaraktiviteter

Kommande evenemang

  Aktiviteter

  Glamping | Paddleboard | Mountainbike | Trailturer | Sollefteå 5 peaks | Vandringspaket | Evenemang

  Boka Glamping i Nipornas stad och bo i vår fina Tentipi.

  Fakta:

  Bäddar: 2 + 1-2 barn, Egen uteplats, Storlek: 32 kvm, 12 volts uttag för lampor och laddning av telefon.

  Sänglinne, handdukar, Frukostkorg

  Mer info:

  För dig som vill bo i tält, men när natten kommer lägga sig i en skön säng. Tipi-tälten är ca 35 kvm stora och inredda för en mysig och oförglömlig upplevelse. Egen uteplats. 

  En härlig dubbelsäng gör dessa enheter perfekta för två personer, möjligheter för 2 extra sängar. Alla bekvämligheter som kök, dass och dusch ligger endast ett stenkast ifrån tältet. 

  • Frukostkorg är inkluderat i priset.
  • Sänglinne, handdukar och slutstädning ingår. 

  Tid för incheckning är kl. 15.00-18.00. Utcheckning 11.00. 

  Pris per natt: 

  925 kr per person / natt

  Barn (upp till 13 år) 249 kr/natt, Tonåring (från 13 år) 449 kr/natt 

  kommande samarbetspartner i Glamping Nylandsån (från 1 juni)

  http://www.hotelsolleftea.se

  Paddleboard, paddla längs med Ångermanälven eller i någon av våra fina åar…

  Stå upp paddling. Upplev känslan att glida fram över en stilla vattenyta på någon av Sollefteås sjöar eller Ångermanälvens något snabbare flöde. Eller varför inte boka SollefteåGuidernas paddleboardspaket,

  Halvdags tur med guide 3 timmar. Pris: person – 900 sek. Lär dig grunderna eller bara hitta något fint ställe att paddla på. Våra paddleboards är enkla att packa upp så vi kan åka dit det passar bäst för dagen.

  6 timmarstur med strandhugg där lunchen tillagas på en murrika. Platsen för lunchen är Granvågsniporna med de tre kullarna: Borgen, Svalnipan samt Rödskäggsnipan. Pris: 1199:-per person (minst 3 personer per bokning, hyra av SUP ingår. Meddela oss eventuella allergier beträffande lunch och efterrätt. Viss anpassning av turen kan ske beroende på vattenflöde, väder o s v.

  Mountainbike, cykla på någon av de många leder eller stigar kring Sollefteå

  Det finns mängder av leder och stigar att upptäcka i och omkring Sollefteå, och mer är på gång… Läs mer om Sollefteås Cykelprojekt att utveckla downhill och crosscountrycykling på Hallstaberget. Sollefteå kommuns hemsida. http://www.solleftea.se

  Oavsett om Ni provar de nya cykellederna på Hallstaberget eller ger Er iväg på en längre tur mot någon av våra andra berg i området garanterar vi att det blir en grym upplevelse. Vi har cyklar som passar alla. Välj hardtails, heldämpade eller eldriven mountainbike.

  Vilken cykel ska jag välja?

  Hardtail-cyklarna är framdämpade och erbjuder inte samma flexibilitet som de heldämpade modellerna, men de framdämpade kan hyras till ett lägre pris. Vi hyr även ut populära e-mountainbikes som är helt fantastisk för långturer och äventyr i varierad terräng.

  CYCKELGUIDNING

  Boka din mountainbike-upplevelse. Välj det alternativ som passar dig och ditt sällskap bäst

  ENKLA FAMILJETUREN

  Cykling på leder som är framkomliga för hela familjen, där det kommer att finnas ett och annat utmanande hinder på vägen. 

  2 timmar (inklusive fikatid)

  Familjepris 850 kr

  Självklart så anpassar vi turen utefter barnens och familjens nivå.

  BLÅ

  Grusvägar och stigar där lederna är för de flesta med lite cykelerfarenhet och där vi passerar tekniska områden för balans och teknikträning på cykel. Lite tips och trix helt enkelt.  Såklart blir det höjdmetrar men som belöning för dessa kommer vi till fantastiska utkiksställen.

  RÖD

  Stigar och grusvägar för Er som har mer cykelerfarenhet. Här blir utmaningen bland annat hela eller delar av det berömda ”Hallstatestet” där i stort sett alla kända svenska längdskidstjärnor, som exempelvis Frida Karlsson, nuvarande rekordhållare av Hallstatestet (bland damer), Ebba Andersson och trefaldiga vasaloppsvinnaren Jörgen Brink har gått på rött hela vägen.

  2 timmarstur, guidad tur. 500kr per person, minst 3 personer. 

  4 timmarstur guidad tur. 850kr per person, minst 3 personer.

  Trailturer

  ”Komigånghelg” 14-16/5. TrailCamp för dig som vill komma igång eller för som få en ny härlig upplevelse! Vi går igenom löpningens grunder. Vi provar olika underlag med ett tempo som är anpassat för alla. Incheckning fredag eftermiddag, utcheckning söndag kl. 11.00 

  Helpension på Hotell Hallstaberget, tillgång till Spa avdelningen under hela vistelsen.

  Vi njuter av lugna turer och njuter av Sollefteås natur, stigar och leder och att vara närvarande. 

  Sollefteå 5 peaks

  Här ska Du utmana dig och ta dig upp på fem toppar i Sollefteå med omnejd. Vandra, spring eller cykla. I 5 peaks ingår Multråberget, Pettersborg, Hullstaklippen, Skedomsberget (utkiken) samt Lidberget (brandtornet).

  Under perioden 1 juni till 1 oktober, 2021. Ta topparna i din egen takt under perioden.

  Startkort går att hämta på Sportringen i Sollefteå.

  Information kring utmaningen:

   På varje topp finns det en skärm med stämpel och SollefteåGuidernas logga, som Du stämplar ditt kort med.

  När Du har gjort de fem topparna och redovisat detta till oss så är Du med i en utlottning av 3 stycken presentkort värde 500kr/ st på Sportringen i Sollefteå.

  Presentkorten kommer att utlottas vid tre tillfällen under perioden 1 juni till 1 oktober. Presentkorten gäller endast på Sportringens butik i Sollefteå.

  Vandringspaket, upplev naturen kring Sollefteå tillsammans med oss

  3 timmarstur med guide

  Njut av Sollefteås vackra natur på en vandring som vi anpassar efter Era önskemål. Ni kan boka halv- eller heldagsvandringar. Vi tar Er till våra smultronställen och ser till att Ni får en så bra upplevelse som möjligt. Fyll i formuläret nedan för att boka så lägger vi upp en tur som passar Er. 

  Halvdag med guide (3 h)

  1250 kr/ person

  Heldag med guide (6 h)

  2450 kr/ person

  • 1-8 personer per guide

  Hos oss på SollefteåGuiderna anpassar vi vandringen efter Era önskemål och ser till att utifrån svårighetsgrad ta fram den mest givande vandringen som passar för hela familjen eller för den mer erfarna vandraren.

  Vill du hellre vandra utan guide, hyr vi ut vandringspaket som innehåller: ryggsäck, sovsäck, liggunderlag, tält (2 eller 4 personers) och stormkök ingår.  Kontakta oss via mejl eller telefon för mer information.

  Evenemang

  Invigning Hallsta Bike Park (HBP).

  Plats: Hallsta dalstation, Sollefteå. Efter midsommar – håll utkik efter datum

  MISSA INTE!!

  TrailCamp 21. Datum: 14-16 maj samt 20-22 augusti

  Nybörjare och för de som komma igång inför trailsäsongen 2021.

  CykelTrailCamp. Datum: 6-8 augusti

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev