Vinteraktiviteter

Åk längskidor i något av Sollefteås fina spår – hyr längdskidor och boka en guide

Gå på tur i något av Sollefteås fina spår, passar perfekt för nybörjare och för de mer avancerade och erfarna. Våra guider lär dig knep och är uppvuxna i Sollefteås alla skidspår. En lektion är 60 min.

Pris: 550kr/lektion

Gå på kaffevandring eller en våffeltur i Sollefteå

Hos oss kan du hyra din egen ryggsäck med allt innehåll för att koka kaffe eller tillreda dina egna våfflor i skogen*.

Guidad tur kaffe och våffelvandring inkl. ryggsäck för kaffevandring Pris per person 600kr (turen tar ca 2 timmar)
Pris per kaffe/ och eller våffelryggsäck 200kr

Hämtning av ryggsäckar sker på Storgatan 42 i Sollefteå. Om du har andra önskemål, hör av dig.

*Våffelsmet ingår ej, det ordnar man själv. Våffeljärn ingår i ryggsäcken för våffelturen.

Hyr cykel & njut av härliga cykelturer i Vinterskrud

Vi cyklar på skoterleder, preparerade spår och kanske provar vi att cykla i ospårad snö. Boka guide och hyr en cykel här.

Pris: 550kr/timme

Hyr din cykel här!

Trailrunningpass på Hallstaberget

Gillar Du liksom vi terränglöpning och att ta dig fram i skog och mark, nära naturen på mjukt underlag? Då är detta turen för dig! Vi erbjuder trailrunning både sommartid och vintertid med eller utan pannlampa, För nybörjare och den mer erfarne löparen.

Många ser snön som ett bekymmer men inte vi! att pulsa i djupsnö ger inte bara starka ben utan är även skonsamt för kroppen då det medför mindre stötar än vid vanlig löpning. Vi tar emot grupper om minst 5 personer. Vi utgår från Hotell Hallstaberget för 1 timmes löpning. Varm dryck ingår vid start och mål.

Pris: 110kr/person

Hyr Tentipi

Glamping Torplyckan öppnar igen våren -22

Fakta:

Bäddar: 2 , Egen uteplats, Storlek: 32 kvm, 12 v uttag

Sänglinne, handdukar

Mer info:

För dig som vill bo i tält, men när natten kommer lägga sig under ett duntäcke i en skön säng. Tipi-tälten är ca 35 kvm stora och inredda för en mysig och oförglömlig upplevelse. Egen uteplats 

En härlig dubbelsäng gör dessa enheter perfekta för två personer, möjligheter för 2 extra sängar. Alla bekvämligheter som kök, utedass och dusch ligger endast ett stenkast ifrån tältet. 

  • Sänglinne, handdukar och slutstädning ingår. 

Tid för incheckning är kl. 15.00-18.00. Utcheckning 11.00. 

Pris per natt: 

525 kr per person / natt

Läs fina kommentarer från tidigare gäster:

Fantastiskt fint värdskap!

En upplevelse som jag är helt säker på att fler vill ta del av.

Kan varmt rekommenderas!

Boka en Kaffe/våffelryggsäck och gå på en egen vandring

Hos oss kan du boka en kaffe/våffelryggsäck om du själv vill gå ut på en vandring men ändå kunna njuta av härligt kokkaffe eller nygräddade våfflor. Perfekt för dig som vill njuta av naturen alldeles ensam eller med bara dina nära och kära.

Kallbada med oss

Vid några tillfällen under vintern kommer vi att arrangera kallbad. Inför dessa tillfällen går vi ut med mer information på Instagram och hemsidan där Du får veta datum, tid och plats för evenemanget. Vi ordnar så att Du bada och känna dig säker och trygg. Håll utkik på Instagram eller på vår hemsida för mer information. Vi ses!

Kallbadsvent på Risön, 6/11

Den 6 november, kl. 15.00-18.00 arrangerar vi kallbad med mat och fikaservering på Risön i Sollefteå. Vi tänder eldar vid stranden och håller Gulaschsoppan varm för den som vill ha något gott efter badet. Kallbad (inkl. fika) 149 kr. Mat (Gulaschsoppa, bröd, smör och måltidsdryck) 150 kr. Biljetter går bra att köpa i förväg på Sportringen i Sollefteå eller på plats på Risön. Varmt Välkomna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev